Bali Corona status

De Bali Corona status is code oranje. (status 31 oktober) Echter omdat de situatie op Bali goed onder controle is, is voor bepaalde landen (onder bepaalde voorwaarden) Bali voor toeristen weer geopend. Helaas zitten Nederland en België hier niet bij. Volgens de Indonesische regering komen toeristen uit China, Japan, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Arabische Emiraten in aanmerking voor een reis naar Bali. Toeristen moeten na aankomst vijf dagen in quarantaine.

Dit zijn de zogenaamd “groene zones” in Sanur, Ubud, Nusa Dua en de Gili-eilanden. Echter is er nog geen officiële bevestiging bekendgemaakt.

Wat houdt dit verder in voor Nederland en België?
Er is helaas nog weinig duidelijk onder welke voorwaarden toeristen weer naar Bali mogen reizen. Check geregeld deze site voor de laatste Bali Corona status.

Inreisbeperkingen
Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Bali inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Als landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

De maatregel is ingesteld als reactie op mutaties van het coronavirus.

Reizigers die zijn vrijgesteld van dit besluit en wel toegang hebben tot Indonesië zijn:

 • Houders van visa (diplomatiek, officiëel/service)
 • Houders van een tijdelijke verblijfsvergunningen (diplomatiek)
 • Houders van verblijfskaarten (KITAS, KITAP)
 • Geregistreerde bemanningen (zee, lucht)
 • Buitenlanders voor medische en humanitaire doeleinden
 • Iedereen (vanaf 18 jaar en ouder) die naar Indonesië reist moet volledig gevaccineerd zijn en de volgende documenten kunnen laten zien bij aankomst:
 1. Het vaccinatiebewijs dat aantoont dat u volledig gevaccineerd bent;
 2. een negatieve PCR-testuitslag, niet ouder dan 72 uur voor vertrek (in het Engels)
 3. een hotelreservering voor 8 dagen quarantaine inclusief 2 PCR-testen.
 4. Na aankomst in Indonesië gaan alle reizigers (ook ingezetenen) verplicht 8 dagen in quarantaine in een door u zelf gereserveerd hotel.
 5. Personen tussen 12 en 17 jaar oud die nog niet zijn gevaccineerd, worden tijdens de quarantaine gevaccineerd. De kosten voor het hotel en de 2 PCR- testen zijn voor eigen rekening. De eerste test wordt bij aankomst op het vliegveld gedaan. Het resultaat ontvangt u de volgende dag in het hotel. Op de 7e dag van de 8 dagen quarantaine wordt weer een PCR-test gedaan. Als de PCR-testen negatief zijn tijdens uw 8 dagen quarantaine in het hotel, moet u nog tot de 14e dag in thuisquarantaine gaan. Bij een positieve test wordt u overgebracht naar een door de overheid aangewezen hotel en dient u daar 14 dagen in quarantaine te verblijven. Alle kosten voor verblijf moet u zelf betalen. De betrouwbaarheid van de testen zijn soms twijfelachtig.

Houd er rekening mee dat lokale maatregelen en voorschriften plotseling zonder vooraankondiging kunnen veranderen.

Bron en meer informatie( ook over terugkeer): Nederlandwereldwijd