hiken op bali

Hiken op Bali opties

Geheime watervallen, heilige vulkaantoppen, betoverende rijstvelden, eeuwenoude tempels en reusachtige bomen. Bali is een paradijs op aarde voor wandel- en trekking liefhebbers. Pak je rugzak en wandelschoenen en ga op ontdekkingstocht op Bali.

Wandelen langs Watervallen. Munduk Waterfalls trekking

Het pad begint precies achter het hotel “Melanting Cottage”. Het duurt nauwelijks 15 minuten om de eerste waterval, de Redcool waterval, te bereiken. De tocht duurt ongeveer 2-3 uur en omvat een bezoek aan verschillende watervallen.
Het pad naar de tweede waterval lijkt op een wandeling door een botanische tuin: bloemen, cacaobomen, koffiebomen, ananassen, bananenbomen, enz.

De Melanting waterval ligt onderaan de vallei en de afdaling gaat via eindeloze trappen na betaling van een klein recht van overpad (IDR 10.000 /persoon of €0,66). Doe de wandeling niet in omgekeerde richting, want die trappen zouden echt een uitdaging zijn om omhoog te gaan.
De klim wordt als gemakkelijk en kindvriendelijke beschouwd.

Campuhan Hill Ridge Walk, Ubud

De Campuhan Ridge Walk ligt bij Ubud en is een populaire en gemakkelijke wandelroute die prachtige uitzichten biedt op de omliggende rijstvelden en heuvels. De wandeling is ongeveer 2 kilometer lang en duurt ongeveer 1-2 uur. Deze kindvriendelijke wandeling door rijstvelden en glooiende landschappen wordt over het algemeen als gemakkelijk beschouwd en is een prima om te combineren met een bezoek aan Ubud of aan tempels in de omgeving.

Mount Batur trekking

Mount Batur is een actieve vulkaan en een van de populairste wandelbestemmingen van Bali. De trektocht begint vroeg in de ochtend, met een twee uur durende klim naar de top op tijd voor zonsopgang. Het pad kan uitdagend zijn, maar de beloning is een prachtig uitzicht op de zonsopgang over de bergen en Lake Batur.

Deze nog actieve vulkaan. die door hindoes als heilig wordt beschouwd, rijst op tot meer dan 1600 meter boven zeeniveau in het hart van het eiland. De start zal rond 3-4 uur ’s ochtends zijn, ruim voor zonsopgang. Begeleid door een gids wordt je meegenomen om Mount Batur te bedwingen via een weelderig pad met uitzonderlijke vergezichten. Het einde van de wandeling op Mount Batur vindt plaats helemaal boven op de top waar het uitzicht op de omringende bergen, de valleien en Lake Batur adembenemend is. Deze tocht is verreist enige discipline en uithoudingsvermogen.