Nusa Penida

Nusa Penida ligt op kleine afstand van Bali en is nogsteeds een ongerept paradijs zonder massatoerisme. Het is een van de best bewaarde geheimen van Bali. Hoe lang dat zal blijven is de vraag, maar een ding is zeker; als je op zoek bent naar een maagdelijk eiland waar je kunt relaxen en snorkelen moet je op Nusa Penida zijn.

Nusa Penida is het grootste van de drie Nusa eilanden. De andere twee zijn Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. De jungles op het midden van het eiland, het magische landschap, de onontdekte strandjes geven je het gevoel alsof je het paradijs ontdekt hebt. Geen toeterende scooters en taxi’s als op Bali. Hier vind je rust.

Kelingking Beach
De meeste reizigers die Nusa Penida bezoeken komen om te snorkelen en voor Kelingking Beach. Vanaf deze klif heb je een schitterend uitzicht. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht op het strandje beneden in de baai. Dit in combinatie met de rotsen, de vegetatie en de heldere zee zorgen voor mooie foto’s. Langs de klif kom je met een bamboe trap op het beneden gelegen strand. Heerlijk om hier een uurtje te zijn.
nusapenidaklif

Binnenland Nusa Penida
De kust en de stranden zijn indrukwekkend. Maar de binnenlanden zijn adembenemend. Je weet niet wat je ziet. Bukit Teletubbies zijn diverse groene heuvels die ontzettend veel lijken op het landschap van de bekende teletubbies. Door de lichtval krijgen de heuvels een mooi groene uitstraling.

Hoe kom je op Nusa Penida?
Zowel vanaf Bali als Nusa Lembongan kun je met de boot op het eiland komen.

Vanaf Bali
De snelste manier om op Nusa Penida te komen is met de speedboot vanaf Bali. Die vertrekken vanuit Sanur en Padang Bai, waar ook de boten richting de Gili eilanden vertrekken. Je komt bij de Buyuk Harbour in Kutampi aan.

Sanur – Penida ➜ Normale boot: enkele reis – 45 minuten

Via Maritu Expres kun je tickets reserveren vanaf Sanur. Deze boot doet er 30 minuten over en voor een retourtje betaal je ongeveer 35 euro.
Vertrektijden ➜ 8:30 uur, 10:00 uur en 16:00 uur.

Padang Bai – Penida ➜ Normale boot: enkele reis – 25 minuten.
Er gaat ook een lokale ferry vanaf Padang Bai. De ferry doet er 2 uur over, maar is wel veel goedkoper

Vanaf Nusa Lembongan
Je kunt ook via Nusa Lembongan naar Nusa Penida. De tocht duurt een uur.