bezienswaardigheden Bali

Bezienswaardigheden Bali in een notendop

Wat zijn de beste bezienswaardigheden Bali? Dat is een lastige vraag want er zijn zo veel mooie bezienswaardigheden op dit eiland te vinden. Van tempels tot sawah’s. Van stranden tot paleizen.

De tempels van Bali

Bali heeft heel veel prachtige bezienswaardigheden en een van de leukste dingen om te doen op Bali is om tempels te bezoeken. Vergeet niet om je altijd netjes te kleden als je een Balinese tempel bezoekt.

Enkele van de te bezoeken tempels op Bali zijn:

  • Ulun Danu, Beratan Bedugul meer
  • Tanah Lot, Canggu (alleen toegankelijk bij eb. Bijzonder mooi bij zonsondergang!)
  • Tirta Empul (met heilig natuurlijk bronwater)
  • Pura Luhur, Uluwatu (prachtige architectuur omringd door de Indische Oceaan)
  • Taman Saraswati, Ubud (prachtige architectuur, lotusvijvers en regelmatige Balinese dansen)
  • Goa Gajah (ook bekend als de ‘olifantengrot’).
  • Besakih tempelcomplex (wordt door de Balinese hindoeïstische bevolking als de heiligste beschouwd)

Ga naar Tempels Bali voor informatie per tempel

Het culturele centrum van Bali

Er wordt gezegd dat Ubud het culturele en creatieve centrum van Bali is, en er zijn hier zoveel dingen te zien en te doen die dit waarmaken.

Van het verkennen van rijstvelden tot het bewonderen van de tempels, het bezoeken van het Apenbos in Ubud en het kopen van Balinese souvenirs zoals sieraden, keramiek en beeldhouwwerken, het is gemakkelijk te zien waarom Ubud een populaire plek is om te bezoeken op Bali op behoort tot de top bezienswaardigheden Bali.

Ga naar Ubud voor meer informatie

De watervallen van Bali

Bali heeft een adembenemend mooie natuur en een van de leukste dingen om te doen op Bali is om een aantal prachtige watervallen bekijken. Mag niet missen qua bezienswaardigheden Bali. Enkele van mijn prachtige watervallen op Bali zijn die in Sekumpul, Munduk en Gitgit.

Ik raad je aan wat onderzoek te doen naar watervallen op Bali, want de ‘belangrijkste’ zijn vaak overvol en hebben entrees met kaartjes. Vraag rond en vraag om een aanbeveling voor een minder toeristische waterval en ervaar zelf de ongeziene delen van Bali. Het is magisch.

Waar kun je dolfijnen spotten op Bali

Dolfijnen zien op Bali behoort tot bezienswaardigheden Bali waar veel mensen naar uitkijken als ze dit prachtige eiland bezoeken. Dolfijnen zijn intelligente en prachtige dieren en een genot om naar te kijken. Lovina is de beste plek op Bali om dolfijnen te zien. Hier kun je per traditionele boot het water op. Honderden dolfijnen vangen voor de kust vis en je zult omringt zijn door deze prachtige dieren. Dus zorg ervoor dat je een uitstapje hiernaartoe toevoegt aan je bucketlist voor Bali!

Ga naar Lovina voor meer informatie

Ontdek de schoonheid van Mount Batur

Elke dag in de vroege duisternis van Bali beginnen honderden bezoekers aan de tocht naar de 1700 meter hoge top van Mount Batur. Eenmaal op de top zien ze de zon opkomen boven het weelderige mozaïek van in mist gehulde bergen en rijstvelden op lager niveau.

Deze heilige actieve vulkaan ligt in het Kintamani district in de centrale hooglanden van Bali, op ongeveer een uur rijden van Ubud. De wandeling, over goed gemarkeerde paden, is relatief eenvoudig en duurt meestal twee tot drie uur. Begeleide tochten omvatten meestal een picknickontbijt, met eieren die worden gekookt door de stoom van de actieve vulkaan. Op een heldere dag heb je een spectaculair uitzicht over de Batur caldera, de omringende bergketen en het prachtige Batur meer, de belangrijkste bron van irrigatiewater op het eiland.

Stevige wandelschoenen zijn essentieel en het is aan te raden om laagjes te dragen, omdat de temperatuur voor zonsopgang koel kan zijn. Meer over wandelen (hiken) op Bali

Naast wandelen kun je ook per mountainbike langzaam afdalen en door de rijstvelden en dorpjes fietsen. Fietsen op Bali is naast wandelen dan ook een aanrader mocht je geen zin hebben in een wandeltocht.

Je kunt een tocht hier ook combineren met een bezoek aan een van de belangrijkste tempels van Bali, Pura Ulun Danu Batur, aan de noordwestelijke oever van het meer, en een therapeutische duik in warmwaterbronnen in het prachtige dorp Toya Bungkah aan de oevers van het Baturmeer.

Lees meer op Rondreiskoning Bali