Golfen op Bali

Golfen op Bali is een fantastische ervaring. De natuur en de charme van het eiland zorgen ervoor dat je in een fantastische omgeving een balletje slaat. Op Bali zijn er zes golfbanen te vinden. Vier van deze banen liggen in het toeristische zuiden van Bali.

Handara Golf Bali is een van de mooiste banen ter wereld. Deze 18 holes golfbaan ligt in het centrale hoogland van Bali op 1142 meter hoogte in en om een vulkaan krater. Deze golfbaan ligt op zo’n 2 uur rijden van de luchthaven. Door de hoge ligging van deze baan is het ideaal om zich even aan de warmte te onttrekken van het laagland. De gemiddelde temperatuur is hier 24 graden.

Golfbanen Bali

Bali Golf and Country Club
Toneel van de Alfred Dunhill Masters in1994 en in 1997 door Fortune Magazine uitgeroepen tot één van de vijf beste banen in Azië. Ontworpen door Rodney Wright en Robin Nelson.
Greenfee: ca. $ 142,-

Bali Handara Kosaido Country Club
Genoteerd in de wereld top-50 van golfbanen. De enige baan in de bergen van Bali, bij Lake Buyan. Ontworpen door Peter Thompson en Michale Woloferidge.
Greenfee: ca. $ 100,-

Nirwana Bali Golf Club
Indrukwekkende golfbaan met uitzicht op de Indische Oceaan en de wereldberoemde Tanah Lot tempel in zee. Ontworpen door Greg Norman.
Greenfee: ca. $ 145,-

Bali Beach Golf Course
Uitdagende 9-holes golfbaan die grondig is gerenoveerd. Door smalle fairways en goed bewaakte greens niet eenvoudig, maar hij redt het niet bij de 18-holes banen.
Greenfee: ca. $ 75,-

Bali Golf and Country Club uitgelicht

Het spelen van een championship course – in 1994 vond hier de Alfred Dunhill Masters plaats – is bijzonder.

De fairways
De eerste negen spelen als een soort tropische bosbaan, met prachtige bomen en struiken vol inheemse vogels. De holes gaan de heuvels in en bieden fraaie vergezichten op de Indische Oceaan. De architecten hebben regelmatig stenen muurtjes in en langs de fairway laten terugkomen, als verwijzing naar de terrasbouw van de rijstvelden in de binnenlanden. De distance markers zijn stenen beelden in de baan. Je gaat er niet beter van spelen, maar het staat wel een stuk chiquer dan zo’n houten paaltje in de rough. Na de turn verandert de baan. De fairways worden breder en de dichte begroeiing maakt plaats voor groepjes kokosnootbomen. In de rough en de vele meertjes blijft er echter voldoende gelegenheid om ballen te verliezen en de plaatselijke ballenverkopers blij te maken met een paar honderd Indonesische rupiah.

De laatste twee holes verandert Bali Golf weer van gedaante en speel je op een kustbaan. Hole zeventien speelt naar de oceaan toe en veelal tegen de wind in. Het ‘strandgevoel’ wordt versterkt door de langs de hele lengte lopende bunkers.

Na dit zanderig uitstapje wacht op de slothole een potentieel waterballet. De par-4 achttiende wordt namelijk voor driekwart omsloten door een meer.