Tempels Bali

Tempels op Bali. Je ontkomt er niet aan. Het eiland wordt niets voor niets “Het eiland van de duizend tempels” genoemd. De een nog mooier dan de ander. Groot en inspirerend of juist klein en imposant. Om de belangrijkste tempels niet te missen lichten wij er een aantal uit.

Pura Besakih
Wat de Taj Mahal is voor India is de Pura Besakih voor Bali. De moedertempel van het eiland waar iedere Balinees eens in zijn leven geweest moet zijn. Je moet niet raar staan de kijken als je tijdens een bezoek een hindoeïstische processies meemaakt. In traditioneel geklede waden met kleurrijke offermandjes worden de goden vereert. De tempel is gelegen tegen de helling van de heilige Gunung Agung vulkaan. Het imposante tempelcomplex heeft meer dan tweehonderd bouwwerken. De een nog mooier dan de andere. Ligging: In de buurt van Candidasa

Pura Tanah Lot
Tanah Lot is waarschijnlijk de meest bizarre tempel van Bali. Gelegen op een rots in de zee is deze tempel met eb te benaderen. Al glibberend baan je je een weg door de stenen gelegen op de zeebodem. Maar dan krijg je ook wat.
Ligging: In de buurt van Seminyak

Pura Tirta Empul
Hier komen de Balinezen om een heerlijk bad te nemen maar ook toeristen mogen dit mits aan de regels wordt gehouden. De Tirta Empel ook wel het ‘Heilige Water’ genoemd is om je spiritueel of fysiek te reinigen. Een ticket kun je kopen voor 15.000 Rp (ca. 1 euro) de sarong die benen bedekt is verplicht. Deze worden voor de tempel gratis verstrekt.

Ulun Danu Bratan
Waarschijnlijk de meest bekende tempel van Bali. Overal in reisgidsen (vaak voorop) en op websites kom je deze tempel tegen. Gelegen aan een prachtig meer tussen de bergen toont dit een schilderachtig schouwspel. Niet te missen tijdens een bezoek aan Bali.
Ligging: Vlak bij Lovina

Goa Gajah
Goa Gajah is de olifantentempel van Bali. De poort met olifantenkop is gekenmerkt door vele details. De fontein met grote beelden én de heerlijke tuin waar je lekker kunt wandelen staan vol met bijzondere bomen en planten.
Ligging: Vlak bij Ubud

De Pura Luhur Uluwatu
Geheel liggend op het meest zuidelijke puntje van Bali ligt de heilige Pura Luhur Uluwatu. Het uitzicht vanaf de tempel is fenomenaal, omdat de tempel 50 meter boven de zee uitreikt op een klif. Rond de tempel kun je wandeling maken en genieten van het uitzicht. De zonsondergang is hier schitterend.
Ligging: In de buurt van Jimbaran en Nusa Dua