Surfen op Bali

Surfen op Bali

Surfen op Bali is waanzinnig en een waar het paradijs voor surfers. Voor de kust staat een stroming die prachtige golfen veroorzaakt waardoor je heerlijke moves kunt maken. Bali is dan ook een van de surf topspots ter wereld. Je ziet het al als je aankomt op de luchthaven van Denpasar. Gasten met surfplanken als bagage smachtend naar het trotseren van een big wave. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen.

Bali staat bekend als één van de beste surfgebieden ter wereld. Door de ligging zijn er bijna altijd goede golven. Uluwatu, een klein dorp gebouwd tegen een enorme rotswand, heeft misschien wel het mooiste uitzicht van alle surfplekken. De sfeer is hier erg ontspannen en er lopen bijna alleen maar surfers.

Zuiden van Bali surg

Het zuiden van Bali staat bekend om zijn goede golven. Als je een beginner bent heeft Bali dé zee voor jou! Uluwatu heeft de beste surfplekken voor gevorderden, met stranden als The Peak en Racetrack.
Op Balangan surf je boven koraalriffen. Dit is een spot voor zowel beginners als gevorderden.
Kuta Beach heeft de beste golven voor beginners, omdat de golven vaak klein zijn en niet krachtig zijn.

Echo Beach Canggu

Echo Beach is geweldig om te surfen als je skils hebt. Aan het einde van Pantai Batu Mejan zijn er twee surfbreaks. Een naar rechts waar je relaxed kunt surfen en een meer direct bij de heuvel is een wat moeilijkere golf en is de stroming sterker. De golven op beide plekken zijn snel. De golven worden afgebroken door het rif, net als alle andere plekken in het gebied, maar bij Batu Bolong zijn de golven groot en rollend. Ze zijn goed om te leren, er is veel meer ruimte en ze werken goed voor longboards. Op Echo Beach zijn ze snel en hol. Geweldig als je een goede surfer bent.

Echo Beach is niet het mooiste strand van Bali, omdat het een zwart zandstrand is, maar erg relaxed en een perfecte stroming. Het ligt ten noorden van het strand van Batu Bolong. Als je langs Jalan Batu Bolong naar het strand loopt komt er halverwege een bocht naar rechts. Volg die weg, Batu Mejan. Je komt voorbij Garden Canggu bij Pizza House en slaat linksaf. Dan recht toe recht aan naar beneden en daar is echo beach.

Balangan

Balangan Beach is een 200 meter lang wit zandstrand met een panoramisch uitzicht op de Indische Oceaan en gezegend met een spectaculaire zonsondergang die een romantische nuance creëert voor elke bezoeker die dit strand bezoekt. Dit strand is populair onder surfers vanwege de enorme golven die worden getrotseerd door ervaren en professionele surfers. Het strand is gelegen in de witte steen heuvel gebied van Pecatu, zuidelijke deel van Bali Island recht in Uluwatu schiereiland, uitgegroeid tot de beroemde plek, en geselecteerd als een van de beste surfspots op het eiland. Dit strand is zeer populair onder de surfers, variërend van lokale en buitenlandse surfers. Balangan Beach is een zeer mooi strand en perfect voor ontspanning op het witte zand terwijl u geniet van de tropische atmosfeer en de zeebries. Dit strand staat bekend om zijn uitstekende eigenschappen en maakt het tot een van de beste surfplekken van Bali.

Let op! De beste Balinese golven zijn er van juni tot en met september.

Bali surfen