vakantie Ubud

Beleef het culturele Ubud

Ubud is het spirituele centrum van Bali. De plek waar kunst, spiritualiteit en cultuur samenkomt. Ubud is een erg populair onder ruimdenkenden. Je kunt hier yogalessen en overheerlijke massages beleven. Hipsterfood eten en drinken. Maar dit is niet alles wat Ubud te bieden heeft. In en rond het bruisende Ubud is namelijk altijd wat te doen. Bezoek een van de kleurrijke markten, het apenbos waar het wemelt van tempeltjes waar apen in klauteren en wandel door de omliggende rijstvelden of bezoek de kunst en cultuur in een van de omliggende dorpjes.

Rijstvelden rond Ubud
Er zijn prachtige rijstvelden en wandel mogelijkheden in de omgeving. Hier kun je prachtige wandel-en fietstochten door maken. Enorm ontspannend ondanks de inspanning.

Ambachtsdorpen rond Ubud
Rondom Ubud liggen verschillende ambachtsdorpen. Elke dorp heeft zijn specialiteit. Zilver, aardewerk, steen, hout en vlechtwerk. In Belega maken ze alles van bamboe en maken ze gevlochten manden.In Batubalan worden beelden en ornamenten gemaakt. In Celuk vind je zilver- en goudsmeden. Sukawati is bekend van de kun je windklokken, poppen, rietwerk en sieraden kopen.Batuan is het schildersdorp. In Mas maken ze houtsnijwerken en traditionele maskers.

Wat te doen en beleven in Ubud?
Ga naar het Monkey forest om tussen de apen en tempels door te lopen
Maak een wandeling met gids door Ubud en laat je informeren over het Balinese leven
Bezoek de Tegalalang rijstvelden en schommel op de Bali Swing
Beleef een traditionele dansvoorstelling bij het Konijklijke Paleis
Fiets door de prachtige rijstvelden en omgeving van Ubud
Bezoek de heilige Goa Gajah tempel
Onderga een spirituele reiniging bij de Tirta Empul Tempel
Beklim de Agung Batur en geniet van een spectaculaire zonsopgang
Ga naar de Ubud Market en koop souvenirs voor het thuisfront
Ontdek de heerlijke lokale restaurantjes
Bezoek de Jalan Raya Ubud, de hoofdstraat van Ubud, met veel winkels, café’s, restaurants en hotels! Bezoek het Puri Lukisan Museum.

vakantie ubud

Vakantie Ubud in een notendop

Deze sfeervolle plaats is gelegen tussen heuvels en imponerende sawa’s. Ubud bestaat uit een hoofdstraat met een aaneenschakeling van aangename kunstgaleries en een kleurrijke markt. Wandelend door de straten zijn veel winkels te zien die houtsnijwerk, schilderijen en sarongs verkopen. In Ubud is afdingen bij de vele kunst- en nijverheidswinkeltjes een nationale sport. Het beoefenen ervan heeft ons geleerd dat je buiten alle toeristenkitsch voor een habbekrats authentieke snuisterijen op de kop kan tikken.