kedisan

Kedisan is een pittoresk dorpje gelegen aan de rand van Lake Batur, het grootste meer op Bali. Het dorp ligt in een sprookjesachtige omgeving vol met vruchtbaar land aan de voet van de vulkaan. Diverse dorpen liggen in deze regio.Vanuit Kedisan worden diverse kanotochten georganiseerd om de vulkanische krater van Danau Batur (het meer van Batur) te ontdekken.

Ook kun je vanauit Kedisan de Gunung Batur ontdekken. Deze nog altijd actieve 1771 meter hoge vulkaan is een van de belangrijke toeristische trekpleisters Van Bali.

Nachtklimmen vulkaan
In Kedisan kun je overnachten zodat je s’nachts kunt gaan klimmen om bovenop de Gungung Batur de zonsopgang te zien. Met een gids, die je in Kedisan kunt regelen, beklim je de vulkaan. Een spectaculaire beleving. Na 2,5 uur klimmen bereik je de bovenste krater en kun je nog een kwartiertje doorlopen naar de top. Het is dan wachten tot de meest spectaculaire zonsopkomst.

Omgeving Kedisan
Naast de vulkaan Gunung Batur kun je diverse nog traditionele dorpjes bezoeken. Het is leuk om dit per boot te doen.
Vanaf Kedisan kun je het meer oversteken naar het dorp Trunyan, een van weinige dorpen van de Bali Aga, de originele bevolking van Bali.