Bali uluwatu
Uluwatu, in het zuiden is de plek op Bali voor iedereen die op zoek is naar mooie surfstranden, kalkstenen kliffen en prachtige vergezichten. Het is een strook wat diverse gebieden heeft. Bingin, Padang Padang en Uluwatu liggen in het zuidwesten van het Bukit schiereiland en is de kustlijn voor surfers. De golven zijn hier het grilligst van Bali dus veel surfers hebben Uluwatu als bestemming voor om een heerlijke sportieve vakantie te beleven. Maar dat is niet het enige wat Uluwatu te bieden heeft. Het wemelt er van de kleine strandjes die je via rots weggetjes kunt bereiken. Vaak verlaten met een prachtig uitzicht. Daarnaast worden hier tijdens feestdagen ceremonies gehouden. Indrukwekkend om daar getuige van te zijn.

Wat nog meer te beleven in Uluwatu
De Uluwatu Tempel is zeker een bezoek waard. Niet alleen omdat dit een interessante tempel is maar ook vanwege de speciale Kecak dans die daar elke zonsondergang wordt gedaan tussen 17.00 en 18.00 uur. De Uluwatu Tempel ligt in de heuvels vanwaar je een fantastisch uitzicht voorgeschoteld krijgt.

Karang Boma Cliff is het populairste uitkijkpunt in het zuiden van Bali. Hier krijg je een waanzinnig uitzicht waar je de mooiste foto’s en filmpjes kunt maken. Nyang Nyang Beach ligt pal aan deze cliff. De entree us 10.000 IDR (0,80ct)

Clubben in Uluwatu
In Uluwatu zijn diverse clubs en restaurants waar het zowel sochtends, smiddags als savonds goed toeven is. The Sundays Beach Club is er eentje voor overdag. Met een kabelwagentje ga je naar beneden om uit te komen op een heerlijk strandje met prachtig en helderblauw zeewater. Club Omnia is ook een aanrader. Overdag lig je aan het zwembad met mooi uitzicht en lounge muziek op de achtergrond! S’avonds veranderd de stemming in club house. Een andere beachclub is Ulu Cliffhouse waar je naast een verblijf op het strand ook terecht kan bij een zwembad. De Karma Beach Club is gelegen onder aan de kliffen van het zuiden van Uluwatu. Hier kun je naast relaxen kajakken, SUP’pen of snorkelen.

Aan leuke barretjes en restaurantjes ook geen gebrek. The Cashew Tree, Kelly’s Warung, De Suka Espresso, District 6, The Loft, Rock Bar en La Baracca zijn enkele leuke tentjes die te vinden zijn in Uluwatu.